1. Home
  2. Nezařazené
  3. Příbramský pouliční festival amatérských divadel
Příbramský pouliční festival amatérských divadel

Příbramský pouliční festival amatérských divadel

0

Na přelomu srpna a září se v Příbrami uskuteční první ročník pouličního festivalu amatérských divadel Středočeského kraje “Jen si trochu písknout”. Diváci uvidí v ulicích řadu zajímavých vystoupení.

Myšlenka na uspořádání pouličního festivalu amatérských divadel Středočeského kraje se zrodila v příbramském divadle. Festival se bude konat od 30. srpna do 1. září. První festivalový den, v pátek 30. srpna se bude na malé scéně Divadla A. Dvořáka hrát inspirující představení profesionálního souboru Mrzák inishmaanský. Sobota a neděle pak už bude patřit amatérským umělcům, kteří vystoupí na několika místech přímo v ulicích města.

„Za akci, která je podpořena Středočeským krajem, je třeba poděkovat řediteli příbramského divadla Petrovi Bednářovi. Věřím, že akce, při které nás po dva dny čeká více než čtyřicítka vystoupení, diváky zaujme a stane se tradicí,“ říká starosta města Jan Konvalinka.

Program bude pestrý, připravena bude činohra, loutkové divadlo, pantomima, pohybové divadlo a jiné. „Sobotní program festivalu zahájíme v 10.00 divadelním průvodem od Divadla A. Dvořáka. Můžeme se těšit na muzikantský povoz s kapelou Mar Sahar. V průvodu najdeme žongléry, divadelníky v kostýmech a věříme, že se přidá i široká veřejnost. Na chůdách s námi půjdou členové souboru Geisslers Hofcomoedianten. Průvod zastaví na náměstí 17. listopadu, kde Geisslers odehrají představení Orbis Pictus. Cílem pak bude náměstí T. G. Masaryka s „kasací“ u starosty města. Na závěr průvodu opět zahrají Geisslers již zmiňované představení,“ upřesňuje informace ředitel divadla A. Dvořáka Petr Bednář.

Soubory budou vystupovat na náměstí T. G. Masaryka, Dvořákově nábřeží, v D-klubu, Knihovně Jana Drdy, Zámečku-Ernestinu, na dvorečku domu naproti radnici nebo prostranství před Divadlem A. Dvořáka. Kromě samotných představení nás jak v sobotu 31. srpna, tak v neděli 1. září čeká doprovodný program v podobě workshopů a dílniček.

Informace o festivalu a program najdete na webu pískfest.cz.

Jen si trochu písknout Příbram
Jen si trochu písknout Příbram