1. Home
  2. Přehlídky a festivaly
  3. Krakonošův divadelní podzim po pětapadesáté
Krakonošův divadelní podzim po pětapadesáté

Krakonošův divadelní podzim po pětapadesáté

0

V nejvýše položeném kamenném divadle ve Vysokém nad Jizerou začíná v pátek 4. 10. festival Krakonošův divadelní podzim, přehlídka venkovských divadelních souborů, která se koná už po pětapadesáté a potrvá až do 12. října 2024. Organizaci zajišťuje Divadelní spolek Krakonoš, který patří k nejstarším ochotnickým divadelním spolkům v Čechách.

Na festivalu bude uvedeno jedenáct soutěžních inscenací. Mezi stálice přehlídky patří soubory z Boleradic, Štítiny nebo Libice, nováčkem bude například soubor ze Zbraslavi. V doprovodném programu se mohou diváci účastnit besedy s herečkou Chantal Poullain, zhlédnout divadelní představení souboru z Ružomberoku či si připomenout oslavy stého výročí vysocké loutkové scény zhlédnutím loutkového představení.

Informační středisko festivalu je umístěno v knihovně, kam je umístěn i prodej vstupenek. V rámci festivalu vychází informační zpravodaj Větrník.

Program festivalu najdete zde >>>

Rozhovor s prezidentkou festivalu Svatavou Hejralovou si můžete poslechnout na stránkách Českého rozhlasu Hradec Králové zde >>>